torsdag den 29. januar 2015


Jeg faldt over denne opskrift på Vildmedmad.dk, den skal vist prøves her i weekenden.         
 

Yoghurt-is m/ bær & chokolade

 


Yoghurt-is med bær (uden æg): Rør græsk youghurt med flormelis og vanille, tilsæt friske bær f.eks. blåbær, el. hindbær (der skal lidt ekstra flormelis i hvis man anvender hindbær). Pisk fløden let stiv, og vend i. Har valgt blåbær, det smager bare godt sammen med den lidt syrlige youghurt.
Bruger man frosne bær skal de have et hurtigt opkog med lidt vand, og afkøles før de kommes i youghurten, sammen med lidt af frugt-væden. Smag isen til med evt. lidt ekstra flormelis.
Vend bærrene i youghurten, eller brug en blender hvis man ønsker en is uden frugt-stykker. Riv chokoladen og vend i (kan udelades). Kom det i en plastic skål, og stil i fryseren ca. 2-3 timer, afhængigt af  hvilken konsistens man ønsker.
Rør hver halve time i isen, til den har fået en soft-ice konsistens. Eller lad den blive helt frossen, den skal så tages ud ca. en halv time før servering. Jeg foretrækker den lidt bløde konsistens, en smagssag.
Server som f.eks. banana-split m/ halve bananstykker, drysset med nødder eller chokolade.
 
                   
 2 stkBanan/er
 100 gBlåbær
 50 gMørk chokolade også med orange
 1 dlFløde 38 %, Piskefløde
 0,5 dlVand
 2 tsk.Vanillesukker
 1 dlFlormelis
 2 spsk.Hakket nødder
 4 dlGræsk youghurt 10%
 
 
  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
Forberedelsestid:
Tilberedningstid i alt:
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar